Renoveren van uw vloer

De renovatie van een parketvloer kan nodig zijn door diverse oorzaken. Denk hierbij aan:

  • Slijtage door gebruik;
  • Schade toegebracht door anderen;
  • Waterschade of
  • Uitbreiden van de ruimte.

In de eerste situatie kan worden volstaan met het schuren en afwerken met olie, hardwaxolie of lak.

In de laatste drie situaties kan het nodig zijn om de vloer in zijn geheel of een deel er van te vervangen of aan te helen. Van Mierlo Parket doet dit (indien nog verkrijgbaar) met de originele materialen. Uitgangspunt hierbij is dat het ‘onzichtbaar’ moet gebeuren. In sommige gevallen kan er een klein kleurverschil ontstaan wat na verloop van tijd bijkleurt.

Onderhoud

Regelmatig vloeronderhoud is belangrijk om uw vloer mooi te houden. Wij raden u dan ook aan om vuil, zoals zand en kleine steentjes, snel op te vegen of te stofzuigen. U voorkomt dan dat er krassen en andere lelijke plekken in uw mooie vloer komen. Indien gewenst kan Van Mierlo Parket u informeren over de behandelingsmethoden. Elke afwerking vergt immers ander onderhoud. U kunt er overigens ook voor kiezen om het vloeronderhoud door Van Mierlo Parket uit te laten voeren. Of het gaat om het polijsten en oliën van lamelparket of het grondig reinigen van uw massief houten vloer, onze vakmensen hebben de juiste kennis en vaardigheden in huis om uw oude vloer weer als nieuw te laten lijken. U weet dan zeker dat u nog lang van uw vloeren kunt blijven genieten.

Schuren en renovatie

Parket-schuren-Van-Mierlo-Parket

Over het algemeen is het schuren van uw planken- of parketvloer in een korte tijd te realiseren. Dit is mede afhankelijk van de oppervlakte, de mate van slijtage en het type afwerking.

Schadeherstel en aanhelen

Aanheling Teak visgraat In aanbouw 4

Door omstandigheden kan uw parketvloer zwaar beschadigd raken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld waterlekkage of het laten vallen van zware voorwerpen.