Duoplank

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze plankenvloer uit twee delen, een onderlaag, ook wel drager genoemd van multiplex en een massieve toplaag. Deze toplaag kan van vrijwel elke houtsoort gemaakt worden. Omdat een duoplank uit twee lagen bestaat is deze stabiel en werkt niet zoals de massieve planken van vroeger. Bijkomend voordeel is dat een vloer van duoplanken goed zwevend gelegd kan worden en daardoor verhuisbaar is. Deze vloer is ook door de doe-het-zelver goed te plaatsen.

Duoplanken zijn zowel afgewerkt, dus geolieed of gelakt, als onbehandeld verkrijgbaar. Bij een onbehandeld product kunt u zelf de afwerking en de kleur bepalen aan de hand van onze kleurstalen.

Vraag uw offerte aan bij van Mierlo Parket.

Dwarsdoorsnede Duoplank

Costum made VMP vloeren

Van Mierlo Parket levert zeer fraaie rustieke duoplank-lamelvloeren onbehandeld of afgewerkt met Rubio Monocoat olie. Wij werken deze vloeren speciaal voor u af met de door u gewenste kleur olie en roken deze zelfs op uw verzoek. VMP vloeren zijn verkrijgbaar in een breedte van 18 en 22 cm, zijn 13 mm dik en hebben een toplaag van 4 mm, dus later nog 2x te schuren. Deze vloeren zijn zeer eenvoudig zelf zwevend te leggen met een mes en groef verbinding of volverlijmd aan de betonvloer. Ook voor de andere benodigdheden zoals ondervloer en randafwerking bent u bij ons aan het juiste adres. Maar als u het plaatsen liever uitbesteedt is dat bij ons in zeer goede, professionele, handen.

Naast de kleur ‘naturel’ kunt u kiezen uit zo’n 50 verschillende kleuren olie. Uiteraard bent u van harte welkom om in onze winkel naar de echte kleuren te komen kijken.

Een naturel geoliede duoplank van 18 cm breed koopt u al vanaf € 49,00 per m2. Of liever een zwart gelakte vloer? Kom snel kijken naar de kleuren en mogelijkheden die wij met deze duoplanken bieden.

Cinzento Costum Made

Naast (on)behandelde duoplanken, die na het plaatsen door ons worden afgewerkt, leveren en plaatsen wij ook kant-en-klaar duoplanken. Dat geldt voor zowel planken als visgraat en Hongaarse punt in de meest uiteenlopende maten.  Deze, in Nederland gefabriceerde en afgewerkte duoplanken worden speciaal voor u afgewerkt naar uw voorkeuren. Dus u kiest het formaat duoplank, de dikte, en daarna wijze van de afwerking. Zo ontstaat er een unieke voor u op maat gemaakte vloer. Met een korte levertijd en optimale afwerking wordt uw vloer kant en klaar geplaatst en kunt u er direct volop van genieten. Om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden kunt u onze winkel bezoeken of klik hier voor de website van de producent.

Van Mierlo Parket is dé dealer voor de regio Den Haag en omstreken dus bij ons bent u aan het juiste adres voor uw geweldige nieuwe vloer.

Hollandsche Vloeren

Hollandsche vloerenOm u nog meer keuze te bieden levert en plaatst Van Mierlo Parket ook duoplankvloeren van het merk Hollandsche Vloeren. Hieronder treft u de series Steden, Dorpen, Duinen en Eilanden aan van dit Oerhollands merk. Op onze website kunt u slechts een indruk krijgen van de mogelijkheden.

HOLLANDSCHE VLOEREN® zijn behandeld met twee lagen hardwaxolie, op basis van natuurlijke wassen, harsen en oliën. Deze onderhoudsvriendelijke behandeling zorgt voor een duurzame, bestendige en blijvend elastische bescherming.

HOLLANDSCHE VLOEREN® zijn rustiek eiken vloeren, wat betekent dat er noesten in de planken voorkomen, dit geeft de vloer een mooie robuuste uitstraling, zeker in combinatie met een standaard breedte van 22 cm.

Klik hier om naar de website van Hollandsche Vloeren te gaan.

Waarom kiezen voor duoplank?

 • Werkt niet dus zeer stabiel

  Omdat de onder- en toplaag bij een duoplank elkaars werking opheffen ontstaat er een zeer stabiel product dat niet werkt bij veranderingen van het klimaat

 • Leverbaar in vele houtsoorten

  Eikenhout is de meestvoorkomende houtsoort maar er zijn nog vele andere houtsoorten die gebruikt worden voor de productie van duoplanken informeer naar de mogelijkheden.

 • Leverbaar in breedtes van 17 tot 30 cm

  Voor eiken duoplanken geldt dat dit leverbaar is in vele breedtes, met of zonder vellingkant en in diverse diktes van toplaag.

 • Zowel behandeld als onbehandeld leverbaar

  Veel leveranciers leveren duoplanken in een afgewerkte vorm met lak of olie maar wilt u een afwijkende kleur dan leveren wij de vloer onbehandeld en werken wij deze in de door u gewenste kleur af.

 • Goede prijs / kwaliteitverhouding vanaf € 49,- p/m2

  Een eiken rustiek duoplank van 18 cm breed en 14 mm dikte leveren wij naturel geolied al voor € 49,00 per m2

 • Zowel vast als zwevend te leggen

  Omdat een duoplank voorzien is van een mes en groef is deze eenvoudig te installeren. Zwevend kunt u eventueel ook zelf doen. Wenst u het niet zelf te doen? Vraag dan naar onze tarieven voor het zwevend en vol verlijmd plaatsen

 • Geschikt op vloerverwarming en -koeling

  Omdat een duoplank een gelaagd systeem is kan het uitstekend toegepast worden op vloeren met vloerverwarming en -koeling